top of page

Mijn werkwijze

presentatie logo uitleg.gif

Het doel van onze sessies is een veranderingsproces bij jou op gang brengen, waarin jij je probleem kunt gaan verkennen, aanpakken en oplossen.  Omdat ieder mens uniek is, wordt ieder traject op maat aangeboden; niet de techniek staat centraal maar jíj als mens. Gedurende dat gehele proces begeleid ik je tot het moment dat jij bemerkt dat je zelf weer verder kunt. En dat gaat vaak sneller dan je denkt.

Tijdens de intake bespreken we wat je hulpvraag precies is en ook hoe je het wél wilt, krijg je al meer grip en weet je hoe we je probleem gaan aanpakken.

Passend bij jouw proces, begeleid ik jou o.a. met inzicht gevende methoden, ontspanningstechnieken, imaginaties, delenwerk, NLP,  tafelopstellingen, trance (o.a. hypnose), verbeeldingstechnieken, huiswerkopdrachten, cognitieve- en gedragstherapie. Allemaal in een integratief behandelplan op maat voor jou, dat we ook regelmatig zullen evalueren. Via een beveiligde online omgeving heb jij inzage in je dossier en kun je desgewenst een sessie terugkijken of beluisteren.

Therapie in Nederlands, Engels en Frans en ook online mogelijk

Mocht je niet in staat zijn om naar de praktijk te komen, dan is het ook mogelijk om onze afspraak online plaats te laten vinden, via een beveiligde omgeving. 

En spreek je liever Engels of Frans tijdens onze sessies, dan kan dat ook. Ik spreek beide talen op hoog niveau en ben gespecialiseerd in culturele verschillen.

Integratieve psychotherapie
AdobeStock_667582444_edited.jpg

In mijn praktijk werk ik volgens de integratieve stroming binnen de psychotherapie.

Voordeel 1: kortdurend en doelgericht

De integratieve benadering biedt kortdurende en efficiënte therapie.

Dat wil zeggen een kwalitatief en doelgericht programma, speciaal op maat gemaakt voor jouw behoeften, de fase in je leven waarin je je bevindt en hoever je zelf al bent gekomen.

Voordeel 2: niet alleen jouw klacht, maar jij als mens staat centraal

De integratieve benadering is multidimensionaal: emotionele, fysieke, cognitieve, gedragsmatige, sociale en spirituele aspecten worden betrokken bij de therapie. Ofwel jij staat als mens met al je facetten centraal en omdat deze nauw met elkaar in verbinding staan, besteden we desgewenst aandacht aan allemaal; vanuit jouw kracht naar je klacht.

Voordeel 3: een plan voor de buiten- én binnenwereld

De integratieve benadering werkt zowel met het bewuste als onbewuste deel van jouw psyche. Vaak worden nare ervaringen en gevoelens in het onbewuste opgeslagen, en helpt alleen er over praten in de buitenwereld dus niet. De integratieve benadering werkt o.a. met imaginaties en trance in je binnenwereld, waar jij op een veilige manier de onderliggende oorzaak van je probleem aan kunt pakken, met blijvend resultaat.

bottom of page